jouwnaam.be - Registratie DomainNamen -
BRUSSEL
·Geschiedenis
·feiten en cijfers
·afstand
cultuur
·musea en monumenten
·pleinen
Vervoer
·Brussel bereiken
·zich verplaatsen in Brussel
CITY LIFE
·restaurants
·tea-rooms en cafés
·de Europese Unie
Winkelen
·informatie
·chocolade
· meubels en antiek
Tips
·wafels
·het Atomium
·groen Brussel
·Koninklijk Brussel
·optochten en muziek
· beroemde personages
Contact
·informatie
·info@brussel.info
Welkom op Brussel.infoVortal City Network

Winkelen:
Winkelen in Brussel is altijd aangenaam : of je nu voor het gastronomische aspect gaat of eerder geïnteresseerd bent in antiek. Door rond te neuzen in de winkeltjes in het centrum ontdek je de geest van de stad en zijn inwoners. Zelfs al ben je niet van plan iets te kopen, de 3 Sint-Hubertusgalerijen met hun overdekte winkels en cafés zijn vast en zeker een bezoekje waard. Voor wie de smaak van Brussel graag als souvenier mee naar huis neemt is chocolade een uitstekende keuze. De chocolade is van superieure kwaliteit en wordt vaak op artisanale wijze bereid. Chocolade wordt niet enkel in repen verkocht, maar ook als smaakvolle pralines met een overheerlijke vulling: de Belgische chocolade is niet voor niets over de hele wereld gekend! Liefhebbers van antieke meubels en snuisterijen hebben zelfs een hele wijk waar ze hun hartje kunnen ophalen : de Zavel, met zijn talrijke antiekwinkels. In de rustige straten en op de twee belangrijkste marktpleinen van de Zavel zijn er niet enkel veel antiekwinkels en interessante kunstgallerijen, maar ook etnische winkeltjes en tea-rooms. Er worden vaak markten gehouden in Brussel en omstreken : klein of groot, er is voor ieder wat wils. Het loont zeker de moeite een bezoekje te brengen tijdens het weekend aan de antiekmarkt op de Grote Zavel, en de beroemde vlooienmarkt die sinds eeuwen gehouden wordt op het Vossenplein in de volkswijk de Marollen.

Waar kan ik chocolade vinden ?
Op de Grote Markt bij Godiva en Galler : twee van de meest befaamde productiehuizen. Op de Grote Zavel verdringen de toeristen zich voor Wittmaner (waar je pralines kan proeven in een geraffineerde tea-room) en Marcolini.

Waar kan ik meubels en antiek vinden ?

Het Zavel-kwartier is het hart van de Brusselse antiekhandel, met prestigieuze en rijkelijke winkels. Er valt vooral veel te beleven op en rond het marktplein de Grote Zavel : in de Korte Minimenstraat, de Rollebeekstraat en de Bodenbroeckstraat. Hier verkoopt men antieke en recente snuisterijen in alle soorten en maten.

Languages
Dutch
Français
Italiano
English
Deutsch
Poland
INTERNET
Dominio + Spazio Web illimitato solo 19 euro l'anno
.BE
.NET
.ORG
.COM
ANDERE...
Tuonome.it - Registration Domain Names
links
 
www.praga.net
www.usa.it
www.usa.it
www.statiuniti.it
www.statiuniti.it
www.america.it
www.america.it
www.vienna.it
www.vienna.it
www.barcellona.it
www.barcellona.it
www.messico.it
www.messico.it
Development Registration and Hosting by Tuonomegroup.com Copyright © 1999-2003 Vortalcitynetwork.com