jouwnaam.be - Registratie DomainNamen -
BRUSSEL
·Geschiedenis
·feiten en cijfers
·afstand
cultuur
·musea en monumenten
·pleinen
Vervoer
·Brussel bereiken
·zich verplaatsen in Brussel
CITY LIFE
·restaurants
·tea-rooms en cafés
·de Europese Unie
Winkelen
·informatie
·chocolade
· meubels en antiek
Tips
·wafels
·het Atomium
·groen Brussel
·Koninklijk Brussel
·optochten en muziek
· beroemde personages
Contact
·informatie
·info@brussel.info
Welkom op Brussel.infoVortal City Network

Enkele aanraders om te doen, te bezichtigen of te eten terwijl je een bezoekje brengt aan Brussel.

Brusselse wafels proeven :

Niet te missen voor alle lekkerbekken, want de Brusselse wafel, een typisch nagerecht, is een echte lekkernij. De wafels zijn rechthoekig en worden warm geserveerd, gegarneerd met bijvoorbeeld slagroom of warme chocolade. Overal in de stad kan je ze vinden : zowel in de kleine kiosken op straat als bij de pasteibakkers.

Een bezoekje brengen aan het Atomium :

Hét symbool van de stad, samen met het oudere Manneken Pis. Het Atomium is 102 meter hoog en is vast en zeker het grootste “atoom” ter wereld, gebouwd ter gelegenheid van de Expo, de wereldtentoonstelling van 1958. De spectaculaire bollen-constructie stelt een atoom van ijzer voor, , meer dan 160 miljard maal uitvergroot. Wie de stad eens van een ander perspectief wil bekijken kan met een snelle lift naar de hoogste van de 9 bollen van het Atomium gaan.

Genieten van het “Groene Brussel” :

Natuurliefhebbers zullen aangenaam verrast zijn wanneer ze horen dat de Belgische hoofdstad op de tweede plaats staat van de wereldranglijst voor wat betreft het aantal groene zones in de stad. Nadat u de verschillende monumenten in de stad bezocht heeft kan u dus genieten van de rust en zuivere lucht in één van de vele parken die de stad telt, zoals bijvoorbeeld het Jubelpark, aangelegd om het vijftig-jarig bestaan van het Koninkrijk te vieren. De ingang van het park is afgebakend met een grote boog, en in het park liggen belangrijke musea. Ook kan je in de stad het Leopoldpark vinden, vlakbij het Europees Parlement, en het Park van Brussel (Warande), bij het Koninklijk Paleis.

“Koninklijk Brussel” bewonderen :

Van de 19 gemeentes waaruit Brussel bestaat, is Laken de gemeente waar vast en zeker het meeste blauwe bloed vloeit. Sinds 1830 verblijft de Koninklijke familie op een residentie die een enorm park en de fascinerende Koninklijke Serres omvat. De talrijke bloemen- en plantensoorten en de kostbare eind 19-de eeuwse constructie van ijzer en glas zijn slechts enkele dagen van het jaar, namelijk in de lente, toegankelijk voor bezoekers. In Laken bevindt zich ook het “Brupark”, met zwembaden, een filmzaal, en voor de allerkleinsten “Mini-Europa”.

Kennis maken met beroemde Brusselaars :

Er zijn veel beroemde personages, schilders, dichters en andere artiesten, wiens geboortewieg in Brussel stond, of wie Brussel opzochten als inspiratiebron of toevluchtsoord. Een eerste belangrijk voorbeeld is natuurlijk René Magritte, meester van het surrealisme en eersteklasse-artiest van het Europa van de twintigste eeuw. Het huis, gelegen in Brussel, waarin de Belgische schilder gedurende meer dan 20 jaar woonde, werd omgetoverd tot een museum. Het museum, waar men voorwerpen die toebehoorden aan de artiest kan bezichtigen, wordt beheerd door de stichting René Magritte.
Een tweede beroemde Brusselaar is de zanger Jacques Brel, één van de mooiste stemmen van deze eeuw. Brussel betoont gedurende het hele jaar 2003 zijn hulde aan Brel via concerten, tentoonstellingen en voorstellingen.

Vermaak tussen optochten en muziek :

Levendig en kosmopolitisch : Brussel biedt bezoekers en inwoners een brede waaier aan activiteiten. Muzikanten en liefhebbers van het genre stromen toe in de stad wanneer de Brussel Jazz Marathon georganiseerd wordt (laatste weekend van mei). Wie houdt van het uitbeelden van historische taferelen en volkstradities mag zeker de jaarlijkse “Ommegang” niet missen : een suggestieve optocht in middeleeuwse klederdracht die de processie gewijd aan Karel V en zijn genodigden in 1549 opnieuw tot leven brengt.

Languages
Dutch
Français
Italiano
English
Deutsch
Poland
INTERNET
Dominio + Spazio Web illimitato solo 19 euro l'anno
.BE
.NET
.ORG
.COM
ANDERE...
Tuonome.it - Registration Domain Names
links
 
www.praga.net
www.usa.it
www.usa.it
www.statiuniti.it
www.statiuniti.it
www.america.it
www.america.it
www.vienna.it
www.vienna.it
www.barcellona.it
www.barcellona.it
www.messico.it
www.messico.it
Development Registration and Hosting by Tuonomegroup.com Copyright © 1999-2003 Vortalcitynetwork.com